Kultúra

2014.11.21. 15:40

SzínházJegyetem 2.0

Veszprém - Megtartották az olvasópróbáját a SzínházJegyetem 2.0 című színházi szatírának a Veszprémi Petőfi Színházban. Az előadás Tasnádi István Nézőművészeti Főiskola című művének átdolgozása alapján készül, a darabot Tóth Loon állítja színpadra.

Balla Emőke

Varga Róbert, a színház sajtófőnöke elmondta, a bemutató december 20-án, este hét órakor lesz a Latinovits Bujtor Játékszínben. Már az olvasópróbán is sokat nevetett a stáb a rendező által átdolgozott darabon, és a szereplők garantálják, hogy a nézők sem mentesülnek majd ettől az élménytől. A készülő produkció bő humora mellett szatirikus tükörbenézést tartogat a közönség számára, akik a SzínházJegyetem hallgatói lehetnek.

A szereplők, Szűcs László, Tóth Loon és Máté P. Gábor az olvasópróbán. Garantálják a nevetést
Fotó: Petőfi Színház

A darab gyakorlatilag Tasnádi István ismert, régi-új darabja, amelyet az idő, a rendező, és, mint hajdan az eredetit, a benne játszó színészek újraírtak egy modernebb világra: egy olyan XXI. századra alkalmazták, amit már csak a fiatalok és a fiatalosak tudnak helyesen és teljesen értelmezni, viszont az idősebbek is tudnak rajta röhögni. Garantáljuk a merész - helyenként erőszakos - tükörbenézést, de azt is, hogy hol felhős, hol felhőtlen szórakozás várja a vállalkozó szellemű hallgatót, aki részt akar venni egy kis időutazáson a jövőbe, ahol már tényleg ki kell kapcsolni a színházban a mobilt ahhoz hogy az ember néző lehessen - így ajánlja az előadást a közönségnek Tóth Loon, aki a produkció díszlet- és jelmezvilágát is kialakította.

A készülő színházi szatírában Tóth Loon, Máté P. Gábor és Szűcs László lép színpadra. Az előadás dramaturgja Péti Krisztina, az ügyelő és rendezőasszisztens Kovács Noémi, a súgó Tóth Zsanett Alíz. A produkció pszichológus szakértője Kottyán Edina. A vizuális effekteket Kiss Sándor készíti, a szcenikus Balázs András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!