Kultúra

2014.12.15. 20:10

Színház-pedagógia

Veszprém - Csaknem ötszáz gyerek vett részt a Pannon Várszínház kompetenciafejlesztő és drámapedagógiai programsorozatában a megyében.

Marton Attila

A Mozgásban a kultúra elnevezésű programban a teátrum színészei Nagyvázsony, Sümeg és Veszprém hat nevelési-oktatási intézményében összesen 48 foglalkozást tartottak idén. A témavezetők kompetenciafejlesztő színház- és drámapedagógiai, valamint táncművészeti programokkal segítették elő az óvodás, iskolás és hátrányos helyzetű diákok személyiségfejlődését, művészeti és kreatív képességeik kibontakoztatását, közölte Székely-Szügyi Zsuzsanna projektmenedzser.


Telegdi Kamilla és Szelle Dávid színészek az egyik foglalkozáson
Fotó: Pannon Várszínház

Az interaktív foglalkozásokon a gyerekek a színészek segítségével megismerkedhettek a térség egyedülálló történelmével is. Hozzátette, a változatos és játékos felépítésű témanapok hozzájárultak a diákok kultúra iránti fogékonyságának, valamint helyi identitásának és társadalmi befogadókészségének fejlesztéséhez.

A programban a veszprémi Deák és Kossuth iskola, a Bárczi Gusztáv Általános Iskola és Speciális Szakiskola, a Ringató óvoda, a nagyvázsonyi Kinizsi iskola és a sümegi Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola vett részt. A projektben minden intézményben nyolc témanapot tartottak, a foglalkozások időtartama alkalmanként három óra volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!