Kultúra

2014.09.23. 17:58

Színház a szobában

Veszprém – Az önkéntesség és esélyegyenlőség témakörében szervezett programsorozatot a Birs Ifjúságsegítő Egyesület EsélyKÉPző műhely elnevezéssel szeptemberben.

Balassa Gergő

A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával megvalósult EsélyKÉPző műhely során az érdeklődők több hétvégén keresztül készíthettek animációs kisfilmeket. Az első hétvégén családokat, a másodikon pedig fiatalokat vártak, akik kreatív-izgalmas feladatokon keresztül ismerkedhettek meg az animáció készítés alapjaival (pl. képregényt rajzoltak, szinkronizáltak, tematikus fotókat készítettek). A játékok után a gyerekek saját ötleteik alapján kisfilmeket hozhattak létre.

A műhelymunkát Anna Krticková, cseh rajzfilmanimátor vezette, aki olaszországi zarándokútjától ihletett bábelőadását több helyszínen is előadta Veronika Svobodova díszlettervező közreműködésével. Az alternatív elemeket felvonultató darab Assisi Szent Ferenc életét mutatta be, de azzal párhuzamosan a néző személyes naplórészletek segítségével követhette nyomon a saját zarándoklatot és belső utazást. A darabot az animációs megoldások, a kreatív bábok, a hirtelen váltakozó ötletek tették izgalmassá. Az előadás érdekessége, hogy önkéntes munkában készült, csak családi otthonokban adják elő, mert így szeretnének alkalmat adni az összejövetelre, beszélgetésre, a baráti közösségek és kapcsolatok erősödésére.

A Birs Egyesület célja, hogy népszerűsítse az önkéntességet, és a közeljövőben további ifjúsági programokat kínáljon a fiataloknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!