Kultúra

2014.08.17. 16:40

Remekül szórakoztak: Jövőre Csabrendeken találkoznak

Káptalanfa - Jelentős érdeklődés mellett rendezték meg az idei, immár hatodik kistérségi napot.

Szijártó János

A sümegi kistérséghez tartozó huszonegy települést érintő hagyományos nyári eseménynek ezúttal Káptalanfa biztosított remek helyszínt. A kistérségi nap sikerét a színes programok mellett a házigazdák körültekintő szervezése és a jó idő is segítette. A résztvevőket a vendéglátók nevében Csordás Gáspár káptalanfai polgármester üdvözölte, majd Turcsi József, Csabrendek polgármestere, a kistérségi társulás elnöke köszöntötte. Beszédében arról szólt, hogy a barátságok, kapcsolatok erősítése szempontjából is kiemelten fontos a mostani közösségi rendezvény.

Turcsi József, a kistérségi társulás elnöke mondott ünnepi köszöntőt, mellette a házigazda polgármester, Csordás Gáspár

Fotó: Szijártó János

– Túlzsúfolt hétköznapjaink során tudnunk kell megállni, önfeledten szórakozni, megőrizni és továbbvinni hagyományainkat. Törekednünk kell arra, hogy még jobban megismerjük egymás értékeit és szokásait. Közös programjainkkal továbbra is legyen közös célunk az, hogy erősítsük összefogásunkat – hangsúlyozta Turcsi József. Az elnök arról is tájékoztatta az érdeklődőket, hogy a következő évi találkozó helyszíne Csabrendek lesz.

Szentmisével folytatódott a program, majd táncosok, kórusok, énekesek váltották egymást a színpadon estig. A műsorral párhuzamosan települések közti főzőversenyt is tartottak, illetve sportrendezvények váltották egymást, de lehetőség nyílt lovas kocsikázásra is, és a gyerekek sem unatkoztak a sok szabadtéri játéknak köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!