Kultúra

2009.12.29. 06:14

Szilveszteri bál az Operaházban

Budapest - Az óévet búcsúztató legnagyobb szilveszteri bált az Operaházban rendezik meg, idén már 19. alkalommal. A hajnalig tartó program elején a Magyar Állami Operaház művészei adnak műsort.

MTI

Szilveszter napján, csütörtökön este fél 9-től várják az érkező vendégeket a fehérruhás lakájok. Az est nyitányaként Johann Strauss A denevér című operettjének keresztmetszete hangzik el a Magyar Állami Operaház ének- és táncművészeinek előadásában. 

A szilveszter éjszakáján játszódó történetben Bátori Éva, Meláth Andrea, Cecília Lloyd, Gulyás Dénes, Berkes János, Busa Tamás és Frosch, a börtönőr szerepében Szirtes Gábor látható és hallható. 

Az ünnepi gálát követően a magyar bálok nemesi tánca, a palotás következik, amelyet a Magyar Állami Operaház balettművészei táncolnak. Ezután következik a vacsora, amely alatt standardtánc-show-ban gyönyörködhetnek a vendégek a színpadon. Éjfélkor a pincérek tálcán kínálják a pezsgőt, hogy az új esztendőt a Himnusz hangjaival köszönthessék több százan, együtt a világ minden tájáról érkezett vendégekkel.

Éjfél után az Alles Walzer! felhívásra a Sway együttes táncosai a Kék Duna keringő dallamára indítják el a keringőt, és hívják táncba a bál vendégeit.

Bán Teodóra a szervező VIP Arts Management nevében elmondta az MTI-nek, hogy szilveszterkor egyre több a hazai vendég. Szinte minden esztendőben akad három-négy ifjú pár, amelyik itt jelenti be az eljegyzését.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!