Kultúra

2015.04.15. 08:38

Szépet alkot, akiben sok a szeretet - Bujáky Éva különleges képei

Ajka - Különleges technikával készített képeket állítottak ki a városi múzeumban. A frezettó a kerámiához hasonlatos, háromdimenziós hatást mutat - mondta az alkotó, Bujáky Éva.

Penk Tímea

A pápai ügyvédnő mindössze másfél éve kezdett el frezettóval foglalkozni a Győri Beőthy Művészeti Társaságnál, amelynek vezetője nyitotta meg az ajkai tárlatot. Beőrhy Élő Hajnalka találmányát, az anyagot és a technikát  is szabadalmi oltalom védi. A fagy- és vízálló alkotások bel- és kültéri dekorációra egyaránt alkalmasak, más anyagokkal is összeépíthetők, akár üveggel, mozaikkal, fémekkel, textillel, ásványokkal, különböző műgyantákkal és műanyagokkal.

Bujáky Éva frezettó kiállítása, középen Beőrhy Élő Hajnalka, a Győri Beőthy Művészeti Társaság vezetője.

– Amikor festeni szerettem volna megtanulni, a győri művészházban ismerkedtem meg a frezettóval – számolt be Bujáky Éva, aki egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy sosem késő elkezdeni a művészeti tevékenységet. Torgyán Józsefet idézte, aki szerint „egy ember nem lehet sztárügyvéd és primadonna egy személyben" – ezt cáfolta Bujáky Éva, aki úgy látja, hogy a két tevékenység nem zárja ki egymást. Az ügyvédnő egy jobb agyféltekés tanfolyamon fedezte fel magában a rajzolási képességeit, és ekkor fordult az alkotómunka felé.

Beőrhy Élő Hajnalka arról beszélt, hogy az a művész tud igazán csodálatosat alkotni, akinek a szívében sok a szeretet.

– A szeretet hozza ki belőlünk a csodákat – hangsúlyozta a művészeti társaság vezetője.

Bujáky Éva az egyik kedvenc képe mellett.

Bujáky Éva rövid időben belül nagy eredményeket ért el, az európai uniós bizottság elismerését is megkapta; Pápán, Győrben, Budapesten állította ki a munkáit. Az ajkai tárlat megnyitóján fellépett a Forrás Nőikar és az Ajka-Padragkút Táncegyüttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!