Kultúra

2017.04.17. 11:30

Szavakkal festeni: Erdődi Maya telt házas irodalmi estje Várpalotán

Várpalota - Szavakkal festeni címmel tartott irodalmi estet a napokban Erdődi Maya a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

Szabó Péter Dániel

Pótszékeket is kellett hozniuk a kamaraterembe a városi könyvtár munkatársainak, annyira sokan voltak kíváncsiak a Várpalotán élő költőnő estjére. Erdődi Maya több éve foglalkozik már a szépírással. Eleinte főként a szerelem inspirálta, manapság azonban az élet apró örömeiről éppúgy születnek költemények, mint az utazásokon, kirándulásokon szerzett élmények alapján.

- Erdődi Mayával 2015-ben találkoztam először. Írópályázatot hirdettünk a könyvtárban "Hagyj nyomot a világnak" címmel, mely olyan sikeresnek bizonyult, hogy úgy gondoltuk, műhelyfoglalkozások keretében folytatjuk a szépirodalommal, az írással való foglalkozást. Megalakítottuk hát a Krúdy Gyula Kreatív Írókört, melynek Maya azóta is nemcsak lelkes, de tehetséges tagja is. Szeretem, hogy versei a szépségről szólnak. A természet, a világ csodáiról, érzésekről, hangulatokról.

Erdődi Maya versei a szépségről, a természet csodáiról szólnak Fotó: Szabó Péter Dániel

Ezekből a lélekmelengető versekből kapunk ma ízelítőt - mutatta be és méltatta az alkotót Éltető Erzsébet, a könyvtár munkatársa, aki Dreska Éva, Ladányi Maya és Tóthné Göndöcs Ildikó társaságában szavalt el jó néhány Erdődi Maya verset az est folyamán.

A rendezvényen elhangzott, a költőnő már 13 éve büszke tagja az Ősi Kovács Alkotóműhelynek, ahol mentora és barátja, Kovács Imre figyeli tevékenységét, s lehetőséget nyújt neki versei bemutatására. Maya örömmel vesz részt író-olvasó találkozókon, kiállítás megnyitókon, könyv bemutatókon, felolvas idősek otthonában, s önálló esteken mutatkozik be.

A Cserhát Művész Körben Art-díjat, irodalmi munkásságáért pedig Ősi Kovács Emlékérmet kapott.

Saját kötete még nincs, de szerepeltek költeményei a Száz szerelmes vers című kiadványban, a Versbe álmodó poet évkönyvben, valamint a Montázs magazin négy antológiájában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!