Kultúra

2014.09.23. 19:51

Sikeres női kórus Vándordíja

A Borbásné Gazdag Gabriella által vezetett Veszprémi Gizella Nőikar szeptember 14.-én megrendezett a IV. Székesfehérvári Kamarakórus Fesztiválon megnyerte és egy évig birtokolhatja a VoxMirabilis Vándordíjat, melyet a rangos zsűri a legjobban teljesítő kórus számára ítélt oda.

Jákói Bernadett

A siker titka, a koncertekkel teli előző félév, amelyet méltón tudhat maga mögött a nívós veszpréminői kórus. Májusban Karai József emlékkoncertet tartottak a Gizella Napok keretében Veszprémben a Megyeháza Szent István termében, majd megismételték ezt a koncertet Rákospalotán. Mindkét zenei előadáson a budapesti Tavasz Nőikar működött közre. Júniusban Tamás Ákos kiállítás megnyitóját színesítették a Művészetek Háza szervezésében.

A Gizella Női Kar a VoxMirabilis Vándordíjjal (Fotó: Jákói Bernadett)

A legutóbbi népszerű, László Károly emlékkoncertet a Dubniczay palotában a két évvel ezelőtti, az emlékezetes zenés tárlatvezetések folytatásaként tartották.  A sikeres női kar legközelebb novemberben koncertezik Veszprémben, a Hangvillában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!