Kultúra

2014.04.09. 10:56

Rendhagyó irodalomóra Kányádi Sándorral a Deák iskolában

Kányádi Sándor személyesen tartott emlékezetes és rendhagyó irodalomórát a veszprémi Deák Iskola tornatermében rendezett közönségtalálkozón Veszprémben.

Jákói Bernadett

Az Erdélyi Napok keretében a Kossuth-díjas költőt veszprémi látogatása alkalmával fogadta a termet zsúfolásig megtöltő lelkes diáksereg. Horváth Szilárd igazgató köszöntőjében üdvözölte nyolc általános iskola küldöttségét is. Emlékeztetett, hogy nem véletlenül került erre a napra e jeles esemény, hiszen ezen a napon, a Gyermekkönyvek Világnapján emlékeznek a nagy mesemondó, Andersen születésnapjára is.



Géczi János költő segítségével bepillantást kaphatott a hallgatóság a költő varázslatos mesei világába (Fotó: Jákói Bernadett)

A közös versmondás, énekelés, felolvasások nem mindennapi hangulata színesítette ezt a rendkívüli találkozást. Géczi János költő segítségével bepillantást kaphatott a hallgatóság a költő varázslatos mesei világába is, a hazafiság, a magyarságtudat lelki-érzelmi kapcsolódásain keresztül. A rendezvényen a nyolc veszprémi általános iskola diákküldöttsége közösen adta elő a szerző ismert és közkedvelt megzenésített verseit. Volt alkalom és lehetőség a személyes találkozásra, beszélgetésre, a közönség által hozott kiadványok dedikálására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!