Kultúra

2011.09.06. 11:30

Pápára költözött a Teleszterion

Veszprém, Pápa - A Teleszterion Színházi Műhely nyolc évnyi veszprémi működés után Pápára költözött, ahol több színházi képzést is indítanak.

Szabó Zsuzsanna

A nyári időszakban a társulat már két produkciót készített a városban. Egyrészt elkészült egy színházi előadás, amely Marquez regényeinek világát veszi asszociációs alapul, másrészt Lois Lowry Az Emlékek Őre című könyvét adaptálták színpadra a fiatal felnőtteknek.

A Teleszterion a pápai Weöres Sándor általános iskolával, a Magyarpolányi Művészeti Iskolával, valamint a Jókai Mór Művelődési Központtal karöltve színházi képzéseket indít pápai és Pápa környéki iskolákban. Felhívást az adott partnerintézményben tesznek közzé, ahol megfelelő számú jelentkező esetén kezdik meg a gyerekek képzését, ami sok mozgásból, valamint játékos személyiségfejlesztő és koncentrációt javító tréningekből áll.

A Teleszterion Színházi Műhely felnőttek számára is indít színházi képzést, ennek tagfelvétele a Jókai Mór Művelődési Központban lesz, szeptember 15-én este hat órai kezdettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!