Kultúra

2014.08.18. 12:54

Népszerű a Pannon Várszínház

Veszprém – Több díjat is átadtak a Pannon Várszínház színészeinek a társulat évadértékelő, évadzáró társulati ülésén a Hangvilla kávézójában.

Kutasi Zsófia

A 2013-2014-es évadot értékelte Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója. Mint mondta, voltak szerencsés, és szerencsétlenebb mozzanatai az évadnak. Rossznak tartja, hogy a Pannon Várszínház elveszítette az eddigi állami támogatását, valamint azt, hogy nincs a szakmának közélete, vagyis a színházak képviselői nem járnak egymás előadásaira, és nincs meg a szükséges kapcsolat.

– Mi kinyitottuk a kapuinkat, meghívtunk mindenkit, akit lehetett, és vitát is kezdeményeztünk a veszprémi színházi életről, de ez nem talált kellő visszhangra – mondta az igazgató.

 

Vándorfi László gratulál Gazdag Tibornak az évad alakításáért (Fotó: Stiger Ádám)

Pozitívumnak tartja viszont, hogy a társulat teljesítette a feladatait, melyeket elvállalt az évad során, és az összes produkciót színre vitték. 

A negatívumok ellenére a Pannon Várszínház jól teljesített, hiszen 2013-ban 207 előadás mellett a nézőszám 50873 volt, 2014-ben 187 előadáson 62590 volt a nézőszám. Idén a közönség megszavazhatta, hogy ki a legkedveltebb színész és melyik a legkedveltebb előadás. A színészek között a harmadik helyezett Keresztesi László, a második Telegdi Kamilla, az első pedig Molnár Ervin lett, akik díjakat vehettek át. Szintén elismerést kapott az évad kiemelkedő alakításáért Gazdag Tibor, színész. Az évad színésze díját pedig Szelle Dávid kapta. Az öt bérletes előadás közül a közönség a Hegedűs a háztetőn című musicalre szavazott. A Pannon Várszínház támogatói képviseletében jelen volt az évadértékelőn Bakonyi Zoltán és Herczeg Zoltán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!