Kultúra

2014.10.19. 17:05

50 éves a Radnóti-menet

Idén ünnepelte a Radnóti-menet az 50. évfordulóját, melyen ezúttal is több mint kétszázan vettek részt.

1964. október 31-én tartották az első gyalogtúrát a költő emlékére Veszprém és Szentkirályszabadja között. Az idei Radnóti-menet több szempontból is fontos volt Szentkirályszabadja számára, ugyanis nem csak hogy jubileumi gyalogtúrát tartottak szombaton, de kiderült, hogy a múlt vasárnapi önkormányzati választáson egy vokssal nyerő Gyarmati Katalin kerül a polgármesteri székbe. Iványi András, aki huszonöt évig volt a falu első embere, a szoros eredmény ellen egyből fellebbezést nyújtott be és kérte az új szavazás lehetőségét, mint szombaton kiderült, sikertelenül. Így Gyarmati Katalin, aki eddig Szentkirályszabadja alpolgármesteri tisztségét töltötte be, a Radnóti-meneten először állhatott a falu elé mint annak polgármestere.

- Veszprémből az Almádi úttól indultunk, és idén is rengetegen, az Ipariból több mint százan, Nemesvámosról közel húszan vettek részt, a helyi általános iskola teljes létszáma mellett mondta a polgármester. Szeretnénk a menetet népszerűbbé tenni a következő években, hogy például az ilyenkor hagyományosnak mondható, középiskolásoknak kiírt szavalóversenyt is meg tudjuk tartani jövőre - tette még hozzá Gyarmati Katalin. A régi és az új polgármester a szép jövő közös építésének jegyében egy-egy fát ültetett az emlékmű mögött szombaton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!