Kultúra

2014.07.21. 15:25

Örökzöld Karácsony

Karácsony János és Angler Ákos duója szombaton a nagy generáció jegyében kétórás koncerttel ajándékozta meg a jezsuita kolostorba kilátogató zenekedvelőket.

Heffler Péter

A VeszprémFest kísérőrendezvényén a nagy generáció tagjai léptek színpadra múlt héten a jezsuita kolostorban, ahol a koncertsorozat szombat este a Karácsony János Angler Ákos páros produkciójával zárult. A közel százhúsz férőhelyes kolostorban nehezen lehetett ülőhelyet találni, már a koncert előtt szinte teljesen megtelt a duó tiszteletére.

Életkortól függetlenül mindenki megtalálhatta a maga kedvencét a repertoárból, kivétel nélkül mindegyik számot taps, lábdobolás vagy dúdolás kísérte. A kolostor remek akusztikát adott a számoknak, ahol az ember átadva magát a hangulatnak és a hely varázsának, a nosztalgikus számoknál el-elmélázott annak szépségén. A program pedig ismert LGT és az önálló album dalaiból állt, így a kétórás koncerten olyan klasszikusok is felcsendültek, mint a Nem adom fel, Síneken, Utolsó szerelmes dal, A dal miénk, Engedj el, Ha eljönnek az angyalok, Már nem vigyázol ránk, Áldd meg a dalt, Ő még csak 14, Szólj rám, ha hangosan énekelek, Neked írom a dalt, Boldog Karácsony, Szerelem eclipse, Szemembe nézz, Vallomás vagy a Ringass még.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!