Kultúra

2010.10.22. 11:06

Október 23. - Hende: ismét nemzeti intézmény lesz a honvédség

Budapest - Ismét nemzeti intézmény lesz a honvédség - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter pénteken Budapesten, a tárca október 23-a alkalmából tartott központi ünnepségén, a Stefánia-palotában.

MTI

A miniszter szavai szerint a rendszerváltással a honvédség nem lett újra, valóban nemzeti intézmény. "Nem szereztük vissza az egész nemzet, az egész társadalom megbecsülését" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a sorkötelezettség eltörlésével a helyzet csak tovább romlott.
Mint hangsúlyozta, a nemzeti együttműködés kormánya a honvédséget ismét nemzeti intézménnyé teszi, "bár erőforrásaink, lehetőségeink nem számtalanok".
   
Hende Csaba kiemelte: a katonák megbecsüléséhez az is hozzájárul, hogy például jól helytálltak az ajkai iszapömlés okozta katasztrófahelyzetben. Ezzel kapcsolatban felidézte, hogy a honvédek másfél órával a gátszakadás után már a helyszínen voltak, és munkájuk nagyban hozzájárult a mentés sikeréhez; a katonának mindig és minden körülmények között a nemzetet kell szolgálnia - hangsúlyozta Hende Csaba.

Az ünnepi beszéd után Hende Csaba köztársasági elnöki kitüntetéseket és a miniszteri elismeréseket adott át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!