Kultúra

2014.09.14. 15:40

Nyílt napot tartottak a Veszprémi Petőfi Színházban

A kulisszák mögé is betekinthettek, hétpróbán vehettek részt az érdeklődők a Veszprémi Petőfi Színház vasárnapi nyílt napján.

Balla Emőke

A teátrum évad elején hagyományosan megrendezi azt a programot, ahol a nézők találkozhatnak a színészekkel, körbejárhatják az épületet, megismerkedhetnek a háttérszakmákkal, műhelyekkel. Vannak, akik évről évre részt vesznek a nyílt napon, jól ismerik a színházat és a társulatot, mégis örömmel jönnek, hogy kedvenceikkel beszélgethessenek, dedikáltassák bérleteiket vagy megújítsák azokat.

Az idei nyílt napot is élénk érdeklődés kísérte, az esős idő ellenére. A vendégeket Oberfrank Pál igazgató köszöntötte, majd a Színházi hétpróba ötletgazdája, Kellerné Egresi Zsuzsanna művészeti főtitkár, értékesítési vezető ismertette a hétpróba állomásait.

A résztvevők az évad előadásainak címére utaló csoportokban járták körbe a színházat: Dominek Anna színművésszel éneklési feladatot oldottak meg, Módri Györgyi és Keresztes Gábor színművészekkel táncolni tanultak, az ügyelőpultnál Magyar Kinga ügyelőtől kaptak kérdést, Nagyhegyesi Zoltán színművésszel kellékeket, Balázs András színpadi felügyelővel díszleteket rendeztek, Balázs Éva súgó a szakma rejtelmeit ismertette, Soltis Nóra színművésszel a gyorsöltözést kellett megtanulniuk. A hétpróbázók között jutalmul bérleteket sorsoltak, többen visszakapták megvásárolt bérleteik árát.

A nyílt nap a Csalókavilág című produkció bemutatásával kezdődött, melyet a színház nyári táborában résztvevő gyerekek adtak elő a sikeres júliusi premier után. Máté P. Gábor írta a darabot, melyet Szeles József és Tóth Loon tanítottak a gyerekeknek, akik vasárnapi előadásra is lelkesen készültek. A színház büféjében lecsót árultak, az összegből a színészárvák alapítványát támogatja a színház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!