Kultúra

2013.11.06. 15:55

Nyelvészet és kutatás

A Magyar tudomány ünnepéhez kapcsolódva a Pannon Egyetem több tudományos programsorozatot rendez a héten.

Balla Emőke

A Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kara Nyelvészet és kutatás, A közép-európai nyelvészeti kutatás sokszínűsége címmel kétnapos rendezvényt szervezett. Kedden a Nyelvtudományi Intézet, a Debreceni Egyetem és a Pannon Egyetem oktatói, szerdán Csépe Valéria, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) főtitkárhelyettese, a dublini David Singleton, a groningeni Kees de Bot, valamint a zágrábi Kristina Cergol-Kovacevic tartottak előadásokat a témában, számoltak be kutatási eredményeikről. A vendégeket Horváth Géza, a kar dékánja és Navracsics Judit, a magyar és alkalmazott nyelvtudományi intézet igazgatója köszöntötte.

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara szerdán Tudomány és technológia az intelligens és fenntartható városokért címmel szervezett programot. A Pannon Egyetem Mérnöki Kara ma tartja a tudomány ünnepéhez kötődő konferenciáját, Kutatás- orientált felsőoktatás a tehetséggondozás és a tan- anyagfejlesztés jelentősége címmel. Előadást tart többek között Németh Tamás, az MTA főtitkára.

Csépe Valéria, David Singleton, Navracsics Judit és Horváth Géza a Veab-székházban tartott tegnapi konferencián Fotó: Penovác Károly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!