Kultúra

2014.10.26. 15:19

Néptáncünnep Homokbödögén

Igazi néptáncos ünnepnek adott otthont a homokbödögei kultúrház, ahol kilenc tánccsoportot és tizennyolc műsorszámot láthatott a közönség a negyedik alkalommal megszervezett Kamara Néptáncfesztiválon.

Polgár Tibor

Kovács Norbert örökös aranysarkantyús táncos, a Veszprém Megyei Néptánc Egyesület elnöke köszöntőjében Homokbödögét olyan településnek nevezte, ami a népművészet, a néphagyomány, valamint a jóízű közösségi élet fészke. Mint mondta, itt garantáltak a magas szakmai színvonalú rendezvények és a barátságos fogadtatás.

– A tánc művészetét az emberiség napjainkig műveli. Műveli, átadja, és a művészi érték mellett katartikus élményt nyújt mindazoknak, akik befogadják – fogalmazott megnyitóbeszédében Áldozó Péter, Homokbödöge polgármestere.

– A mai napon a néptáncművészet gyöngyszemeiből kaphatunk ízelítőt. Több néptáncegyüttes hozta el számunkra azt a nemzeti kincset, amit megőriztek és továbbadnak a következő generációknak. Ma a népművészet remekeit fogadhatjuk be, vihetjük magunkkal a szürke hétköznapok színesítésére – fűzte hozzá.

Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke a szép számban egybegyűlteknek elárulta, régóta szereti a néptáncot, a népzenét.

– Örömmel veszek részt olyan rendezvényeken, ahol ez a valódi értékeket felvonultató műfaj teret kap. A mai felfordult, értékrendjét tévesztett világunkban az ilyen értékeket feltétlenül támogatni kell – hangsúlyozta a kormánypárti politikus. A Homokbödögei Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett és a helyi önkormányzat támogatásával megvalósult néptáncfesztivál résztvevői ifjúsági, illetve felnőtt korcsoportban mérettethették meg magukat, a produkciókról szakmai zsűri mondott ítéletet. A nagysikerű rendezvény táncházzal és tekeversennyel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!