Kultúra

2014.12.19. 13:36

Napjaink egyik legbefolyásosabb művésze Veszprémben állít ki

Bernar Venet kiállítása jövő nyáron nyílik a Modern Képtár – Vass László Galériában. A művész pénteken Veszprémben találkozott a Művészetek Háza igazgatójával.

Balla Emőke

Bernar Venet napjaink egyik legbefolyásosabb művésze, a legismertebb francia képző- és iparművész, festő és teoretikus. Provokáló képei, performanszai nemcsak megdöbbentik, hanem befolyásolják is a nézőket. A versailles-i kastély kertjében kiállított térplasztikáját majdnem hatmillióan látták. 2012-ben a Műcsarnokban volt kiállítása, az anyag hatalmas életművét teljes egészében szemléltette.

Bernar Venet pénteken ellátogatott Veszprémbe, ahol a város polgármesterével, Porga Gyulával, a Művészetek Háza igazgatójával, Hegyeshalmi Lászlóval és Vass László műgyűjtővel találkozott (veszprémi gyűjteményében a francia művész két műve található). A tárlat a VeszprémFest kísérőrendezvényeként 2015. július 18-án nyílik a Modern Képtár – Vass László Galériában. Elkészült a kiállítás terve, amit az igazgatóval és a műgyűjtővel egyeztetett, Venet szobrai és rajzai láthatók majd. Tervek szerint nagy méretű műveit a városban szabadtéren is bemutatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!