Kultúra

2011.08.25. 11:51

Mezítláb a parkban, ami igazi felüdülés

Tihany - A nyüzsgő szúnyograjok ugyan alaposan megnehezítették a színészek dolgát, mégis hangos sikert aratott a Mezítláb a parkban című darabbal a Körúti színház a Bujtor István szabadtéri színpadon.

B. Virág Rita

Immáron hetedik éve fut nagy sikerrel a Körúti színház előadásában Neil Simon darabja, a Mezítláb a parkban című vígjáték.

A történet szerint Corie (Pikali Gerda) és Paul (Kautzky Armand) friss házasok, akik egy hatodik emeleti, lift, fűtés nélküli New York-i lakásba költöznek. Az első konfliktus abból adódik, amikor megjelenik a lány anyukája, Mrs. Bank (Frajt Edit), aki rémülten észleli a sivár körülményeket. Azonban a problémák lefőképp az ifjú pár jellembeli különbségeiből fakadnak. Paul ugyanis végtelenül pedáns, egyenes ember, hiányzik belőle mindenféle spontenaitás, lazaság és épp ezért a körülményekhez is nehezen alkalmazkodik.

Ezzel szemben Corie igazi bohém, az életet csak játéknak tekinti és így a lakással sincs semmi problémája. A fiatalok gyorsan megismerkednek a fölöttük lakó nőcsábász különccel, Mr. Velascoval (Koncz Gábor) és Corie fejében azonnal megszületik a nagy ötlet: összeboronálja édesanyját a szomszéddal. A helyzet fokozódik, amikor Corie és Paul összevesznek, de a nézőtéren abban senki sem kételkedik, hogy happy end lesz a történet vége.
 
Pikali Gerda és Kautzky Armand is remekül alkalmazkodott a szabadtéri színpad sajátosságaihoz  utóbbi többször is kiszólt a közönséghez az őt ért szúnyog- és bogártámadásokat sérelmezve.  A színészi teljesítményüket nem érheti kritika, a poénok ültek és egy percig sem hagyták unatkozni a megjelenteket. Az egyetlen zavaró tényező a két színész közti korkülönbség volt. Kautzky Armand az utóbbi években kissé megpocakosodott, és őszintén megvallva, ehhez a szerephez idős, főleg a filmadaptációban szereplő Robert Redfordra is emlékezve.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!