Kultúra

2014.07.26. 12:36

Meseautó a strandon

Ajka - A Kristályfürdőben nagy sikert aratott a Pannon Várszínház előadásában Vitéz Miklós – Vadnai László – Márkus Alfréd: Meseautó című előadása pénteken este csaknem teltház, azaz több, mint kétszáz néző előtt.

Tóth B. Zsuzsa

Az alkalmi szabadtéri színházban fellépőknek és a közönségnek megkegyelmezett az időjárás, az esőfelhő széle érte csak el a várost. A jól ismert zenés vígjátékot Vándorfi László rendezte, a főbb szerepekben a sok fiatal szereplő mellett Keresztesi Lászlót, Kovács Ágnes Magdolnát és az évad egyik legnépszerűbb színészét, Molnár Ervint láthatta a hálás közönség.

Az ajkai élmélnyfürdőben az idei nyár első szabad téri darabja a Pannon Várszínház Meseautója volt. A képen Telegdi Kamilla és Molnár Ervin látható Kovács Vera és Halmos Aladár szerepében (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

A rendező a Naplónak elmondta, hogy a népszerű darabot ekkor adták elő első ízben szabadtéren, amely némi különbséget jelent a kőszínházi bemutatókhoz képest. A Meseautó eleve csak az évad végétől van műsoron, még húsz előadást sem ért meg. A klasszikus darab persze mindig nagy siker, megunhatatlan, jelentős eséllyel az évad második legszeretettebb előadása lehet a Hegedűs a háztetőn című musical után.

- Itt, szabdtéren a színészek, de a nézők is felszabadultabbak, ráadásul örök kihívás az időjárás. Most is csak reménykedhetünk, hogy nem mossa el az eső. Egyébként eddig az ajkai szabad téri előadásaink mindegyikénél szerencsénk volt, ennek pedig külön örülünk, hiszen szívesen jövünk a városba. Remek hely a strand és nagyon szeret minket az ajkai közönség, ez különösen jó érzés. Idén még a Dzsungel könyvével is bemutatkozunk a strandon, ráadásul Ajka jubileumát ugyancsak együtt ünnepeljük. Erre az alkalomra készült a város keletkezéstörténetének legendája, Csukás István: Az óriás nyomában című darabja, annak ősbemutatója lesz Ajkán - mondta Vándorfi László. Hozzátette, hogy ezen kívül is számos ajkai projekt kötődik a várszínházhoz, ami például a zsűrizéseket, az ünnepi műsor összeállítását illeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!