Kultúra

2014.09.19. 08:00

Magyarok a Barcáért: Telt ház a színházban

Veszprém - Csütörtökön este azonban különleges okból telt meg zsúfolásig a Veszprémi Petőfi Színház nézőtere, innen indult ugyanis országos útjára a Magyarok a Barcáért című dokumentumfilm.

Balassa Gergő

A Magyarok a Barcáért nevet viselő dokumentumfilm megtekintése előtt különleges élménnyel gazdagodhattak azok, akik időben érkeztek a teátrumba. Percekkel a vetítést megelőzően ugyanis Kocsis Tibor, a film rendezője és Eperjes Károly, a színház művészeti tanácsadója a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában passzolgattak egymásnak, a fiatal közönség nagy örömére.

– A színház helyet ad a jó dolgoknak, ha kell, a labdán keresztül szólunk mindenkihez – mondta már a színpadon köszöntőjében Oberfrank Pál színházigazgató, akinek családja és ő maga is kötődik a futballhoz.

Oberfrank Pál maga is kötődik a futballhoz (Fotó: Nagy Lajos)

 

Eperjes Károly művészeti tanácsadó elmondta: olyan filmet láthatnak a fiatalok, melyben mintha Messi, Sanchez és Neymar játszana együtt – hasonlította a Barcelona csatársorát Kocsis, Kubala és Czibor hármasához.

A köszöntők sorát Kocsis Tibor folytatta. A Balázs Béla-díjas filmrendező köszönetet mondott azoknak, akik hozzájárultak a dokumentumfilm megszületéséhez, majd a jelenlévő fiatalokhoz intézve gondolatait úgy fogalmazott: nem elég a tehetség, gyakorolni kell. Kubaláék nem adták fel, küzdöttek, szorgalmasak voltak, de az igazán nagy játékost a szíve teszi azzá – emlékeztetett Kocsis Tibor.

A film kezdete előtt Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó és a 25 éve az NBI-be feljutott veszprémi labdarúgócsapat jelen lévő játékosai Eperjes Károly vezényletével „Hajrá Veszprém, hajrá foci!” felkiáltással indították országos és világhódító útjára a három magyar focistát bemutató dokumentumfilmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!