Kultúra

2014.12.19. 12:45

Lelki útmutató

Veszprém – Kép-Más-Világ címmel jelent meg a napokban Bikádi László Károly lelkipásztor bibliai gondolatokat tartalmazó könyve, amelynek bemutatóját pénteken tartották a megyeháza könyvtárában.

Szabó Péter Dániel

A Más-Világ-Kép után ez a második kötete a Hajmáskér-Sólyi Református Társegyházközség lelkipásztorának, s hasonlóan az előzőhöz, ez is értékes, elmélkedésre érdemes gondolatokat sorakoztat fel, hangzott el a bemutatón. Fenyvesi Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a szép kivitelű könyvet, ami „irányt mutat a mindennapokban”. – Mi több, egy évig tartó lelki gyakorlat ez az olvasónak, hiszen gyönyörű fotókkal illusztrálva 52 bibliai idézetet láthatunk, azaz minden hétre jut egy értékes gondolat – mondta el Fenyvesi Zoltán.


Fotó: Szabó Péter Dániel

Bikádi László Károly elmondta, a könyv a gyülekezet házi segítségnyújtói számára készült módszertani segédlet, mely a református keresztyén identitást hivatott erősíteni a gondozókban és az ellátottakban egyaránt. – Egyben méltó folytatása a két évvel ezelőtt megjelent Más-Világ-Képnek. A leírt gondolatok mellett ezúttal is rengeteget mutat fényképeket Bikádi-Varga Emese Sarolta és Beke G. László készített, mondta el a lelkipásztor, aki hozzátette, már tervezi a sorozat harmadik, Világ-Más-Kép című kötetét, amely újfent abban próbál segítséget nyújtani, hogy miképp éljünk másképp. Jobban és tökéletesebben.

A Kép-Más-Világ című kötet kereskedelmi forgalomban nem kapható, a lelkipásztor elmondta, egyfajta karácsonyi ajándékként a szolgálat támogatói részére juttatják el a könyveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!