Kultúra

2014.08.26. 10:40

Kollektív tárlat füredi alkotók munkáiból

A városban és környékén ma alkotó profi és amatőr művészek festményeiből, fotóiból, szőtteseiből, plasztikáiból láthatnak átfogó képet a nyílt kollektív tárlat nézői.

Győrffy Árpád

A Balatonfüred és Környéke Múzsa Művészeti Egyesület a FüredKult Kft. segítségével első alkalommal szervezett ilyen jelentős bemutatót. A nagyszámú érdeklődőt Cserép László, a Kft. társügyvezetője köszöntötte, majd dr. Bóka István nyitotta meg a tárlatot.

A balatoni táj, a balatonfüredi miliő már évszázadok óta hatással van mindenkire, aki fogékony a szépségre, a harmóniára. Nem véletlenül nevezte ezt a vidéket Jókai a múzsák lakhelyének, a magyar Tempe-völgynek, Hiszem, hogy ha valaki akár csak egy napot is itt tölt ezen a vidéken, az egy életre szóló élménnyel gazdagodik.

 

Nekünk megadatott, hogy itt éljünk. Minden nap újra és újra felfedezhetjük ezt a szépséget, mi körülvesz bennünket. Mert ez a táj minden nap megújul. Nincs ember, akit ne érintene meg minden egyes alkalommal a tó vizén tükröződő aranyhíd, vagy a Balaton-felvidék zöldellő erdőségei. A azoknak művészeknek az alkotásait mutatja be, akiknek lehetőségük van minden nap újra felfedezni ezt a vidéket, mondta többek között a polgármester. További sikereket kívánva köszönetet mondott szervezőknek és a kiállítóknak, hogy a vidék arculatának, kulturális és művészeti pezsgésének aktiv résztvevői.

A megnyitón zenével Csincsi Marianna és ifj. Csincsi Ferenc működött közre. A szeptember 21-ig látogatható kiállításon Angyal Imre, Benke Gábor, Bóna Szera Szeréna, R Szabó János, Farkasné Petrikowszky Marianna, Fehérné Turi Mária, Fejes Adrienn, Fejes Sándor, Fritz Béla, Fritz Mónika, Gaál Ágnes, Gábor Istvánné, Grimm József, Gazsi József, Héhn Zsuzsanna, Hódos Józsefné, Huszár Tamás, Irázi Ökrös Géza, John Judit, Kádár Erika, Kárpáti Zoltán, Kárpáti-Beneda Ágnes, Kertainé Simon Alíz, Kiss Izabella, Kozma Imre, L. Hochstein Zsuzsanna, Mészárosné Németh Zsuzsanna, Nagy Sándor, Nagy Tímea, Németh Árpád, Pálffy Károly, Pauló Klára, Preisz Ádám dr., Punk Gudrun, Rák Andrea, Somogyiné V. Éva, Szép Ilona, Szilvássy Katalin, Szügyi Éva, Vajda Katalin és Végh-Mozgai Henriett munkáit láthatják az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!