Kultúra

2014.12.22. 14:40

Kiss Ramóna hazatér

Veszprém - A Barátok közt című sorozatból jól ismert Kiss Ramóna az Abigél színpadi adaptációjában tér vissza szülővárosába. Először lép fel a királynék városában a népszerű színésznő.

Heffler Péter

- Az előző színházi darabok után milyen kihívást jelentett Torma Piroska szerepének megformálása?

- Kisebb-nagyobb darabokban közel három éve veszek részt aktívan a színházi életben, de az Abigél igazán különleges számomra, mivel Édesanyám egyik kedvenc Szabó Magda műve. Amikor látta a tévében, hogy nyilvános szereplőválogatást tartanak rá, egyből telefonált, hogy nekem mindenképpen ott kell lennem.

- A szerep szerint egy hetedik osztályos tanulót alakítasz. Milyen érzés színpadra állni, most már országszerte ismert színésznőként abban a városban, ahol az általános iskola hetediket is jártad?

- Kéthetente rendszeresen hazalátogatok, mivel itt van a családom és a barátaim többsége is itt lakik. Színpadon játszani azonban most fogok először Veszprémben, amitől nagyon boldog vagyok. Ráadásul karácsony után lesz a bemutató, így az összes családtagom és a barátaim is láthatnak, ami még jobban feldob. Megvallom sokan közülük már korábban megnézték, de mivel Veszprémben leszek színpadon, ki nem hagynák most sem!


A korábban Bánfalvy Ágnes által alakított Torma Piroska szerepében Kiss Ramóna lesz látható az Abigél előadásában
Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Nagy Botond, Klinszky Gábor

- Torma Piroska megformálásához kikérted Bánfalvy Ágnes tanácsát?

- Természetesen és remek tanácsokkal látott el! Szerintem attól nagyobb segítséget nem kaphat egy színész, hogyha az látja el instrukciókkal, aki előtte alakította a karaktert. Már az is különleges élmény volt, hogy az Ágival állhattam egy színpadon úgy, hogy én vagyok Torma Piroska.

- 2002 óta rendszeresen látható vagy a tévéképernyőn, míg lassan a színházi életben is rutinossá válsz. Melyik áll közelebb a szívedhez?

- Őszintén megmondom, nem tudnék választani. Nem lehet őket összekeverni, mivel mást igényel egy színpadi produkció és mást a kamera előtti játék. Nekem ez így kerek és nem adnám oda semmiért egyiket sem!

- Milyen szerepekben láthatunk a közeljövőben?

- Nagyon nagy szívvel ajánlom mindenkinek a Madách Színházban a Polygamyt, a Karinthy Színházban a Szent Péter esernyőjét, illetve most próbálok egy darabot, a Londoni szextettet, ami egy olyan igazi combcsapkodós vígjáték. Ennek január 31-én lesz a bemutatója Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!