Kultúra

2014.07.18. 19:40

Kicsik nagy zenei sikerei

Budapest - Balatonalmádi és nagyvázsonyi ifjú zenészek arattak jelentős sikert a Muzsika hídja nemzetközi hangszeres versenyen a múlt hét végén.

Heffler Péter

Két megyei zeneiskola növendékei is kimagasló produkciót nyújtottak az immáron harmadik alkalommal megrendezett Muzsika hídja nemzetközi hangszeres versenyen. A Kodály Intézet szervezésében Budapesten a XV. kerületi Hubay Jenő Zeneiskola adott otthont a versenynek, amelyen négy korcsoportban közel hatvan tehetséges ifjú zenész mérte össze tudását.

Kéri Kincső a tanárával, Ihász Irénnel. A különdíjat is megnyerte (Fotó: zeneiskola)

A nagyvázsonyi Molnár Bálint csodálatos zongora-előadására tanárnője szerint nem számítottak a vetélytársak, és végül hatalmas fölénnyel nyert a II. korcsoportban. Sőt, a produkció olyan jól sikerült, hogy egy gálaelőadásra és az ATV egyik műsorába is meghívták. Kéri Kincső a III. korcsoportosok között nemcsak az első helyet szerezte meg, de Kadosa Pál Bartók emlékére című művének előadásával a legjobb 20. századi mű eljátszásáért járó különdíjat is megnyerte. Ráadásul a zsűri elnöke, dr. Ábrahám Mariann elmondása szerint aki annak idején Kadosa Pál tanítványa volt a balatonalmádi Kósa György Városi Zeneiskola növendéke pontosan úgy adta elő a darabot, ahogyan annak idején mestere megálmodta azt.

Tanáruk, Ihász Irén kiemelte, hogy a siker állhatatos munka gyümölcse, ugyanis a heti kétszer egyórás foglalkozás mellett mintegy napi másfél órát magukban is gyakorolnak az ifjú zongoristák.

A felkészülésben pedig a nyár ellenére sem tartanak szünetet, a megyei megmérettetések mellett folyamatosan készülnek a fő erőpróbának számító balassagyarmati országos négykezes zongoraversenyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!