Kultúra

2014.10.13. 17:10

Jubilált a mozgóképes találkozó

Veszprém - Csaknem harminc rövidfilmet mutattak be a tizedik Pannonfíling Mozgóképes Találkozón szombaton.

Marton Attila

A programban kisjátékfilm, dokumentumfilm, animációs film, videoklip és filmetűd is szerepelt. A szakmai zsűri - amelyben helyet kapott Réz András filmesztéta is - az első díjat Nagy Kálmánnak ítélte Gubanc című filmjéért. Második lett a közönségdíjat is elnyerő Bunda Balázs és Varga Máté Út a boldogsághoz című kisfilmje, a harmadikon Szalkai Péter Symbolica című alkotása végzett az Expresszóban rendezett versengésen.


A hazai és határon túli amatőr és független filmes alkotók munkáit Réz András mellett Gecs Mónika (Vekkord Egyesület), Buvári Tamás (rendező) és Kövi Gergő (rendező, a tavalyi találkozó nyertese) értékelte.


A nézők az alkotókkal és a zsűrivel is beszélgethettek a vetítések közötti szünetekben, valamint technikai workshopon is részt vehettek: bemutatkozott a hazai fejlesztésű Linear kameramozgató rendszer, és a drónokkal forgató Skytech Films, valamint megnézhették Debreczeny Zoltán minikiállítását is. A díjazottak pénzjutalmat kaptak, és belépőket nyertek a 2015-ös VeszprémFestre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!