Kultúra

2014.10.16. 16:40

Jön Süsü, a sárkány

Veszprém -A Süsü, a sárkány kalandjai című zenés mesejátékot láthatják a gyerekek október 19-étől a Veszprémi Petőfi Színházban.

Gajdos József

A Jármika Jövőkép Gyermek Alapítvány produkciójának rendezője Háda János - tudtuk meg Varga Róberttől, a Petőfi Színház sajtófőnökétől. A Süsü, a sárkány színes magyar televíziós bábfilmsorozat, mely 1976-tól 1984-ig készült a Magyar Televízióban. Főszereplője Süsü, a jószívű egyfejű sárkány, akit háromfejű apja kitagad, de az emberek befogadják. Kalandjai korosztályokat kötnek össze, most már színházakban is. Ha valaki elkezdi dúdolni, hogy Én vagyok a híres egyfejű... , szinte mindenki tudja folytatni Süsü közismert dalát. Csukás István és Bergendy István olyan zenés mesejátékot írt, amely sokaknak meghatározó. Süsü története egy elfogadómese. Többi társával ellentétben nem nagy várakat ostromol, hogy az erődítmény bevétele után királylányokat raboljon, hanem inkább lepkéket kerget, és arról ábrándozik, milyen jó volna rózsabimbónak lenni, mert úgy legalább rászállnának a gyönyörű pillangók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!