Kultúra

2014.07.27. 15:40

Ízek, borok, legendák Akarattyán

Balatonakarattya - A kelet-Balatoni Borlovagrend legnagyobb rendezvénye az Ízek, Borok, Legendák fesztiválja.

Varga Ibolya

A Balatonkenesén alapított, de a környező települések borászati hagyományait is tudatosan ápoló borlovagrend öt évvel ezelőtt alakult, és kezdetektől a legaktívabb társaságok közé tartozik. Nem véletlen, hogy sokan jönnek el a rendezvényeikre, most huszonhárom borlovagrend fogadta el a meghívásukat - tudtuk meg Győrfi Károly alapító nagymestertől.

Győrfi Károly és a királynőik: Nagy Zsanett, Mihalovics Dóra. Fotó: Penovác Károly

A lovagrendek képviselői egy frissen felújított étterem teraszán találkoztak, ahol egy külön nekik szóló gasztronómiai és borbemutatót szerveztek. Ezt követően vonultak a Rákóczi - park közepén felállított körszínpadhoz, ahonnan pedig a Kisfaludy sétányhoz ment a menetük. A Grácia hegedűtrió műsora után mutatkoztak be egyenként a borlovagrendek. A színpadot ezt követően Szűcs Judit, majd a Dávid Roland Band foglalta el. A parkban hagyományos magyar ételeket, jó borokat, frissen főzött házi söröket és kézműves alkotásokat kínáltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!