Kultúra

2014.08.28. 16:52

Hiánypótló mű jelent meg Maróti Rezső tollából

Veszprém - Maróti Rezső, egykori tanácselnök Elfelej/te/tett évtized című könyvét mutatták be a Dubniczay Palotában csütörtökön.

Kutasi Zsófia

A könyv Veszprém 1980 és 1990 közötti időszakát dolgozza fel Emlékek, tények, történések alcímmel.Maróti Rezső a bemutatón elmondta, a könyv hiánypótló mű, mivel kevés tanulmány foglalkozik ezzel az időszakkal. 1980-tól 90-ig számos fejlesztés történt; a belváros kialakítása, a lakótelepek építése, a külső körgyűrű és számos új iskola átadása is ekkorra datálható, emellett a kulturális élet is új lendületet vett.



- Életem legtartalmasabb és legszebb időszaka volt - emlékezett vissza az egykori tanácselnök, aki a könyvet a város lakóinak ajánlja, azoknak, akik nem éltek itt akkor, és azoknak is, akik aktív résztvevői voltak az eseményeknek. A könyvben lírai részletek, dokumentumok, szakmai és memoár jellegű írások is megtalálhatóak többek között a város egykori gazdasági, kulturális életéről.Tölgyesi József, nyugdíjas iskolaigazgató a bemutatón elmondta, Maróti Rezső műszaki ember létére szívmelengető líraisággal vall a város egykori eseményeiről. A könyvbemutatón Erdélyi Ágnes, Veszprém Város Vegyeskarának karnagya, és dr. Kiss Endre a volt tanácselnök egykori munkatársa is visszaemlékezett a 80-tól 90-ig tartó időszakra. - A város fejlesztése eszköz volt a közösség építéséhez, mely ma is követendő példát jelent - fogalmazott Porga Gyula polgármester a rendezvényen.Az eseményen közreműködött Szeles József színész, aki a könyvből olvasott fel részleteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!