Kultúra

2014.07.30. 18:22

Hegedűs a háztetőn az Amfiteátrumban

Veszprém – Az alsóörsi Amfiteátrumban mutatja be két nagy sikerű előadását jövő hétvégén a Pannon Várszínház, jelentette be Vándorfi László szerdán.

Marton Attila

A teátrum igazgatója elmondta, augusztus 8-án, pénteken a Toldi című musicalkölteményt, míg másnap a Hegedűs a háztetőn című világhírű musicalt játsszák a Balaton-parti településen.

Vándorfi László színházigazgató (Fotó: Stiger Ádám)


Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere felidézte, a színház előadásai egyaránt népszerűek a helyiek és a nyaralók között.

A polgármester az előadások helyszínéről is beszélt. Elmondta, a település északi részén található egyedülálló akusztikájú létesítményt az egykori vöröskőbányából alakították ki az ezredfordulón. A legyező formájú játszóhely több mint ezer néző befogadására alkalmas, tette hozzá. Vándorfi László az előadásokról elmondta, az Arany János klasszikusából készült musical zenéjét a Ghymesből ismert Szarka Gyula szerezte, főszerepét pedig György-Rózsa Sándor, a Budapesti Operettszínház művésze formálja meg. A Hegedűs a háztetőn című előadásban a társulat valamennyi tagja színpadra lép, s a darab főszerepében Gazdag Tibor látható, élőben közreműködik a Budapest Klezmer Band Váradi Katalin vezényletével. Hozzátette, az előadást Nyíregyházán, Orosházán és Kőszegen is telt ház előtt mutatták be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!