Kultúra

2014.09.17. 19:55

Gotthard Ádám: A zene bennem él

A TheCompany*LiveBand* elkészítette első albumát. Interjú Gotthard Ádámmal, a zenekar frontemberével.

Balassa Gergő

Ismerjük egymást évek óta, még időszámítás előtt együtt zenéltünk a Veszprémi Ifjúsági Zenekarban. Aztán egy nagyobb szünet után egy egyetemi rendezvény kellett, hogy újra összetalálkozzunk, ahol épp zumbabemutatót tartott. Pár évvel később már az egyik kereskedelmi csatorna tehetségkutató műsorában jutott tovább négy igennel. Interjú Gotthard Ádámmal, a TheCompany*LiveBand* énekesével, frontemberével.

– Gratulálok a „négy igenhez” és az albumhoz is, mindegyik eredmény szépen kiforrta magát. Mit lehet tudni a Hazaút című lemezről?

– Köszönöm szépen. Az album több évet váratott magára, de úgy gondoljuk megérte. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk olyan emberektől, akiknek a szakmai és emberi véleménye is meghatározó számunkra. A lemez magát a csapatot mutatja be, ezt az egyéniségekből felálló bandát, ahol mindenki különböző stílusú zenét hallgat. Úgy gondolom, többet tudunk annál, hogy beskatulyázzanak minket. Mi minden stílusba belenyúlunk, mindent megpróbálunk, ez egyébként érződik is a dalainkon.

– Szerinted ezzel a felfogással könnyebb vagy nehezebb lesz érvényesülnötök a későbbiekben?

– Szerintem egyszerűbb lesz. Az segít és visz minket előre, hogy az emberek felkapják a fejüket ránk. Többet beszélnek rólunk, mert olyan dolgot mutatunk, ami új utat jelent Veszprém megyében. Mi nem szeretnénk más lábnyomában lépkedni.

A zenekar stílusilag sokfelé ágazik, de leginkább az R’n’B, hip-hop, rap, pop felé. Az énekes mellett olyan hangszerek is megszólalnak, mint például a szaxofon, a trombita, a hegedű és a cselló

– Ez az új út jelenik meg az új lemezeteken is.

– Így van. Szeretjük nagyon ezt a veszprémi közösséget, akik ott vannak a koncertjeinken, miattuk csináljuk. De ugyanakkor szeretnénk kitörni a megyéből, hogy idővel az ország másik felében is tudják, mit jelent, amikor azt mondom: „a zene bennem él”. Nekünk a legfontosabb az, hogy megértsenek minket, hogy mi zajlik le bennünk, ez persze lehet csalódás, lehet boldogság. Fiatalok vagyunk, de szeretnénk leírni azt, amit megélünk.

– Kiknek szól az album? Kiknek zenéltek?

– Fiataloknak és régebb óta fiataloknak egyaránt, utóbbiak egyébként ugyanúgy megértik a zenénket. Eszméletlen érzés volt, amikor egyszer egy koncertünk után odajött hozzánk gratulálni egy családapa, aki nem melles- leg végigénekelte a koncertet. Tényleg leírhatatlan. De persze az is külön öröm nekünk, ha utat mutathatunk azoknak az új generációs fiataloknak, akik kívülről tudják a dalszövegeinket a koncerteken.

– Milyen terveitek vannak a jövőre nézve?

– A lendület megvan, szeretnénk folytatni a már elkezdett utat. Szeptember 20-án országos koncertsorozatra indulunk, közben már azon pörgünk, milyen stílusú zenék legyenek a következő albumunkon. Szervezés alatt van egy nemzetközi turné is.

– Mit üzennél a közönségeteknek, a veszprémi közösségnek?

– Elsősorban köszönjük nekik, hogy meghallgatnak minket. Üzenjük az embereknek, hogy itt vagyunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!