Kultúra

2017.05.15. 13:11

Generációk tükre - Pásztor János és Pásztor Máté kiállítása Zircen

Május 10-én Képmezők címmel Pásztor János és fia, Pásztor Máté alkotásaiból nyílt kiállítás a zirci Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubtermében.

Csaba Lilla

A rendezvény bevezetéseként egy József Attila verseiből összeállított idézetcsokrot hallhattak a jelenlévők Bodó Veronika Radnóti-díjas előadóművész tolmácsolásában.

A rendezvény bevezetéseként egy József Attila verseiből összeállított idézetcsokrot hallhattak a jelenlévők

Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere nyitotta meg a kiállítást, aki közéleti szerepvállalásának kezdetén ismerte meg Pásztor János alkotóművészt. Mondataiban a tárlat anyagához kapcsolódva rávilágított a művész különleges, absztrakt világára, mely a klasszikusnak tekinthető képzőművészeti alkotásai mellett szintén jellemző, meghatározó vonása munkásságának.

Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere nyitotta meg a kiállítást, aki közéleti szerepvállalásának kezdetén ismerte meg Pásztor János alkotóművészt

Megnyitó gondolataiban méltatta Pásztor Máté műveinek azt a sajátos látásmódját, világát is, mely valószínűleg édesapja művészi védjegyének, hatásának köszönhető. E látásmód egyediségét ezúttal főképp az ő alkotásai elevenítették meg, melyeknek különlegességét fokozta a képekbe ágyazott gondolati háttér, amely még teljesebbé tette a befogadói élményt.

Campanari-Talabér Márta rávilágított János különleges, absztrakt világára – e sajátos látásmódot fia, Máté képei is tükrözik

Pásztor Máté alkotásainak különlegességét fokozta a képekbe ágyazott gondolati háttér, amely még teljesebbé tette a befogadói élményt

Bodó Veronika előadóművész a program zárásaként a két művész saját gondolatait idézte világképükről, a művészetről, életfelfogásukról, ezáltal személyiségüket még közelebb hozta a hallgatósághoz.

A megnyitó végén lehetőség nyílt kötetlen beszélgetésre az alkotóművésszel

A megnyitó végén Pásztor János köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik a kiállítás sikeres létrejöttében szerepet vállaltak, majd ezt követően lehetőség nyílt kötetlen beszélgetésre az alkotóművésszel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!