Kultúra

2014.04.14. 19:00

Foltvirágok tárlata

Veszprém - A Foltvirágok csoport foltvarró tagjainak nyílt kiállítása a Stadion úti kollégiumban.

Tóth B. Zsuzsa

A tárlatot Fehér Csaba iskolaigazgató nyitotta meg, méltatva az alkotók igyekezetét. A 24 tagú csoport nyolc éve működik, a tagok mindannyian hölgyek, de képviselik a fiatalok és a hetvenesek korosztályát is Dr. Tarján Klára csoportvezető irányításával. A változatos foltvarró technikákat felvonultató csoporttagok az eltelt időszak legsikeresebb munkái közül válogattak, hogy azokat az érdeklődék elé tárják. Az össze ismert technikába beavatják a laikusokat a különleges tárlaton, a munkák láttán bizonyára még többen kedvet kapnak ehhez a rendkívül sok türelmet és precizitást igénylő kézimunkához.

A veszprémi Foltvirágok kiállítását fehér Csaba iskolaigazgató nyitotta meg (Fotó: Györkös József)

 

Sok egyéb más mellett faliképeket, apró használati tárgyakat, megnyerő táskákat vonultattak fel kézimunkáikból. A klubtagok kéthetente találkoznak, olyankor egy-egy előre felkészülő hölgy bemutat a többieknek egy új, még nem ismert technikát, amelyet aztán mindannyian kipróbálnak. Évente rendszeresen rendeznek kiállítást a karácsonyi ünnepek előtt, azokat a bemutatkozásokat már várják a hűséges érdeklődők, akik mindig megcsodálják a művészeti alkotásnak is beillő munkákat. Jó kapcsolatot ápolnak a klubtagok a kővágóörsi patchwork klub tagjaival, a csoporttagok egyénileg pedig országos kiállításokon ugyancsak megmérettetnek rendszeresen. Tavaly például Tiszaugban mutatkoztak be, de a nyári táborokon szintén együtt vannak, a balatoncsicsói erdei iskolában. A kiállítás április 24-ig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!