Kultúra

2017.04.20. 16:05

Fekete-fehér gesztusok - Molnár Lajos kiállítása Pápa szépségeit mutatja be

Pápa - Szeretem ezt a várost, és a képeimen is sokszor megörökítem Pápát. Itt nőttem fel, majd addig voltam távol, amíg iskoláim elszólítottak - fogalmazott tárlatának megnyitóján Molnár Lajos festő, grafikus.

Polgár Bettina

Többek között irodalmi művek és utazások ihlette grafikák alkotják Molnár Lajos legújabb, Fekete-fehér gesztusok című kiállítását, melynek a pápai Huszár Közösségi Ház második emeleti nagyterme ad otthont.

A gazdag tárlatot a jelenlévőknek a művész mutatta be, aki visszaemlékezett alkotói pályája kezdetére. - 1955-től Bíró Károlynál tanultam a városi gyermekrajz szakkörben, majd felnőttként az A. Tóth Sándor vezette képzőművészeti szabadiskolába jártam. Később műszaki pályára kerültem, és a rajzolás, festés abbamaradt.

Molnár Lajos és unokái, balról jobbra: Fórizs Emma, Vanda és Viola a kiállítás megnyitóünnepségén
Fotó: Vallner Bettina

Az idő múlásával azonban újrakezdtem, és mára már elmondhatom, hogy közel húsz évvel ezelőtt volt az első kiállításom - osztotta meg a jelenlévőkkel az alkotó. Molnár Lajos a kiállított művek kapcsán elmondta, vannak olyan alkotásai, melyeken a táj szépségét akarta visszaadni grafikai vonatkozásban, valamint azokat az élményeket és benyomásokat, melyek érték őt. Emellett a tárlat részét képező grafikákon európai és magyarországi tájak is megjelennek, és némely képsorozat üdülés közben született.

Az ünnepségen Molnár Lajos három unokája, Fórizs Emma, Viola és Vanda is szerepelt, furulyaszóval és népdalkoszorúval kedveskedtek a szép számban összegyűlt érdeklődőnek. Az esemény alkalmával Molnár Lajos elárulta, a következő, szeptemberben nyíló kiállítása alkalmával 77 pápai akvarellképet mutat majd be. A közösségi házban helyet kapott grafikai tárlatot május 28-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!