Kultúra

2014.11.28. 15:49

Esélyegyenlőség a színpadon

Fogyatékkal élő színjátszók valamint hajléktalanokból álló művészeti csoport tagjai is megméretik magukat ép társaikkal azonos feltételekkel a Xl. Arany Deszka országos minősítő színjátszó találkozón.

Tisler Anna

A Veszprém Megyei Amatőr Színjátszók Egyesülete november 28 és 30 között tartja a rendezvényt a Nagy  László Szabadidőközpont színháztermében. A programnak ötödik éve Ajka városa ad otthont. Az egyesület elnöke, Németh József ķérdésünkre elmondta, 14, fiatal felnőttekből álló csoport jelentkezett összesen mintegy 200 fővel.

A sérült színjátszókból álló zsirai táncszínház tagjai mozgásszínházi darabot adtak elő (Fotó: Tisler Anna)

A csoportok pénteken, szombaton és vasárnap mutatkoznak be a zsűri két tagja, Pataky András a soproni színház igazgatója és Komáromi Sándor a pápai Teleszterion Szinház Műhely vezetője, valamint a közönség előtt. A találkozó fődíja az Arany Deszka díj.

A találkozón két Veszprém megyében működő művészeti csapat, a veszprémi Alig Színpad valamint a pápakovácsi Szó és Kép Színpad vesz részt. Az eredményhirdetésre vasárnap 16 órakor kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!