Kultúra

2014.07.17. 09:56

Dobogóra táncolták magukat

Parádésan szerepeltek a veszprémi Orsolya Fashion Line Mozgásművészeti Egyesület tagjai a látványtáncok horvátországi világ- és romániai Európa-bajnokságán.

Király Ferenc

Májusban a horvátországi Porecben rendezték az ESDU szakág vb-jét, ahová a klub legjobbjai hazai kvalifikációs seregszemléről jutottak el. Az eseményen öt produkcióval vettek részt, közülük két páros: Mátyás Réka és Hunyadfalvi Evelin (felnőtt kategória, A test filozófiája című előadással), illetve Polgár Orsolya és Katona Eszter (gyermek, A Nap melege) a második helyen végzett.

Egy hónap múlva az erdélyi Székelyudvarhely adott otthont a kontinensvetélkedőnek. Itt a mieink még eredményesebbek voltak. Bedő Rebeka Klára (mini, Ébredés), Cseri Jázmin Ildikó (gyermek, A test üzenete), valamint a Cseri Jázmin Ildikó, Bogdán Márta, Ferenc Panna, Somlai Viktória, Galambos Dorina, Tukora Boglárka, Sándor Eszter, Schindler Nóra és Bódiss Alexa összetételű csapat (gyermek, A testek játékai) aranyérmes lett. Varga Dóra (mini, Kicsi fehér balettcipő), Racsmány Vivien, Varga Dóra és Horváth Eszter hármasa (mini, Vuk), továbbá a Cseri Jázmin Ildikó, Póczik Laura, Bedő Rebeka Klára, Szilágyi Dorka, Sárai Flóra, Alasztics Anna, Schindler Nóra, Bódiss Alexa, Bogdán Márta, Sándor Eszter és Tukora Boglárka nevével fémjelzett közösség (gyermek, Kis balerinák és Jive) a második helyet szerezte meg. Sárai Flóra és Szilágyi Dorka (gyermek, Éjféli táncoló macskák) a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Szunyi Orsolya, az egyesület vezetője közölte: immár hatodik alkalommal képviselték hazánkat világversenyen, s tanítványai az elmúlt években mindig szereztek arany-, vagy ezüstminősítést. Közülük Mátyás Rékát és Cseri Jázmin Ildikót kiemelte, ők tavasszal felvételt nyertek a Győri Balettintézetbe. A több mint száz tagot számláló klub a sikereit – a vb-, Eb- és ob-címeit – főként kortárs táncban, különböző technikák révén éri el.

– Büszke vagyok arra, hogy ilyen rangos viadalokon indulhatunk, s kemény munkával jó eredményekre teszünk szert. Kitartó munkával a jövőben is sikerek köszönhetnek ránk – tette hozzá a felkészítő tanár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!