Kultúra

2014.12.12. 07:46

Dalokkal és versekkel köszöntötték a pedagógusokat

A színes diplomás, a pályakezdő és a várpalotai iskolákban új pedagógusokat köszöntötték a közelmúltban az önkormányzat és a tankerület képviselői a Bán Aladár Általános Iskolában.

Szabó Péter Dániel

Szép hagyomány a településen, hogy minden esztendőben ünnepi műsorral és emléklapokkal köszöntik a több évtizede a pályán lévő pedagógusokat, valamint azokat a tanárokat, akik az adott tanévben kezdtek tanítani a várpalotai iskolákban. Idén a közelmúltban felújított Bán Aladár Általános Iskola ebédlője adott otthont a családias hangulatú ünnepségnek, ahol nyitányként a házigazda intézmény diákjaiból és tanáraiból álló Bán-Chieri Kamarakórus adott az alkalomhoz illő színvonalas, verses-zenés műsort a megjelentek tiszteletére.

A színes diplomás várpalotai pedagógusok csoportja az ünnepséget követően (Fotó: Szabó Péter Dániel)

– Dolgozni csak úgy érdemes, ha az ember ad valamit. Mesterien gyógyít, tanít, mintha Isten megsúgta volna a titkot – mondta el köszöntőjében Koncz Annamária. A várpalotai tankerület igazgatója mellett Talabér Márta polgármester, valamint Puklicsné Nagy Viktória, a polgármesteri hivatal tanügy igazgatási referense is méltatta a pedagógusok munkáját.

A házigazda intézmény diákjaiból és tanáraiból álló Bán-Chieri Kamarakórus adott ünnepi műsort (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A színes diplomás pedagógusok, akik már több évtizede szerezték meg tanári diplomájukat, meghatódva fogadták a köszöntő gondolatokat, majd örömmel emlékeztek meg a múltról, s fordultak jó tanácsokkal a fiatalabbakhoz, akik szintén egyesével bemutatkoztak az ünnepségen.

Puklicsné Nagy Viktória, a polgármesteri hivatal tanügy igazgatási referense is köszöntötte a megjelenteket. Mellette Koncz Annamária tankerületi igazgató, Talabér Márta polgármester és dr. Juhász Attiláné, a Bán Aladár iskola igazgatója (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A program a színes diplomák és az emléklapok átadásával zárult. Előbbi körben Pajor Józsefné, Kovács Jenőné, Di Giovanni Jánosné, Varga Károlyné, Fitos János és Torba Ferenc fogadhatta a polgármester és a tankerületi igazgató, az  új pedagógusok közül pedig Széplaki Magdolna, Vajda Péter, Kanczler Nándor, Magyari Gábor, Juhász Orsolya, Balogh Enikő, Kónya Judit, Matos Viktor, Horváth Erzsébet és Kavecz Edina kaptak emléklapot. Ők mindannyian idén kezdtek el tanítani valamelyik helyi oktatási intézményben.

Címkék#várpalota

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!