Kultúra

2015.03.05. 15:20

Csellisták randevúja

Pápa - Zenei bemutatók, szakmai konzultációk és változatos szabadidős programok is szerepeltek a Veszprém Megyei Csellótalálkozó kínálatában, melynek ötödik alkalommal adott otthont a Bartók Béla Zeneiskola.

Polgár Tibor

A rendezvényt korábban versenyként hirdették meg a szervezők, azonban az idei évtől hagyományteremtő szándékkal immár találkozóra invitálták a megye csellistáit. A rangos eseményen hat város - Balatonalmádi, Balatoncsicsó, Balatonfüred, Pápa, Tapolca és Veszprém - zeneiskolájának negyven növendéke vett részt, akik igazi örömzenélést prezentáltak a mindvégig oldott, felszabadult hangulatú alkalmon.

A megnyitón Hetyei József, a Bartók Béla Zeneiskola igazgatója köszöntötte a díszteremben egybegyűlteket, majd Egyházi Andrea, a pápai járás tankerületi igazgatója szólt a jelenlévőkhöz. Mint mondta, a gyerekek személyiségformálásában fontos szerepet töltenek be a művészeti iskolák. Hozzáfűzte: a zenélés örömtelivé teszi az életünket, hiszen a muzsikálásban megtalálhatjuk a harmóniát és a lelki egyensúlyt.

A Veszprém Megyei Csellótalálkozón hat város zeneiskolájának negyven növendéke vett részt, akik igazi örömzenélést prezentáltak a mindvégig oldott, felszabadult hangulatú alkalmon
Fotó: Babos Petra

A csellótalálkozón ezúttal nem volt zsűrizés, ehelyett egymást hallgatták az egyes iskolák, és a tanárok értékelték a fiatal zenészpalántákat. Emellett a résztvevők a házigazda várossal is megismerkedhettek, például látogatást tettek az Esterházy-kastélyban, ahol a Pápai Bartók Béla Zeneiskoláért Alapítvány támogatásának köszönhetően barokk ruhás fotózás várt rájuk. Az egész napos rendezvényt a tanári csellóegyüttes koncertje zárta. A csellótanárok közös muzsikája egy új ötlet megvalósulása volt, melyet élvezettel hallgattak a gyerekek.

A pápai Bartók Béla Zeneiskolában március 9-én újabb jelentős eseményt rendeznek: az intézmény falain belül bonyolítják le a tizedik országos zongora négykezes és kétzongorás verseny területi válogatóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!