Kultúra

2015.03.25. 21:34

Bizonyságtétel húsvét előtt

Ajka - A széder tálon a mézből, almából, dióból és mazsolából álló étel édes íze azt jelképezi, hogy Isten áldásával bármilyen nehéz munka is lehet édes.

Tisler Anna

A Zsidók Jézusért Alapítvány két misszionáriusa, Kissné Hajdu Ildikó és Váradi Attila a református gyülekezeti teremben tartott bizonyságtételen mutatta be, mit jelképeznek az ízek, az ételek. A torma keserű íze arra emlékeztet, hogy áldás nélkül minden keserű. A széder tálra egy bárány csontját teszik, amely Isten bárányára emlékeztet, aki elvette a világ bűneit. A március 25-én tartott előadáson elhangzott, hogy több étel készítésekor használnak sós vizet, amely a szenvedésre utal.

Kissné Hajdu Ildikó és Váradi Attila misszionárius az előadáson
Fotó Tisler Anna

A misszionáriusok elmondták, hogy a Zsidók Jézusért Misszió 1973-ban alakult Amerikában, ma már 14 országban van jelen. Létszámuk egyre gyarapszik. Minden nyáron két hetes evangelizációt tartanak, Budapest legforgalmasabb részein 225 ezer szórólapot osztanak szét. Sokan megállnak beszélgetni, megadják elérhetőségeiket, hogy tudják tartani a kapcsolatot. Kissné Hajdu Ildikó elmondta, két fia is csatlakozott a csoporthoz, a közös hit a családon belüli kötődést is erősíti, békében, szeretetben telnek napjaik. Váradi Attila érettségire készülő fiatal volt, amikor gondolkodott arról, mi az élet értelme. Egy barátja mondta neki, ha hisz Istenben örök élete lesz. Mindennapjainak fontos része, hogy ne csak ő maga éljen hívőként, hanem másokkal is megismertesse azt.

Címkék#Húsvét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!