Kultúra

2010.08.10. 14:39

Bérletes előadások - Változatos vendégprodukciók a Petőfi Színházban

Veszprém - A Petőfi Színház a következő évadban is meghirdeti bérletes előadásait a nagyszínházban és a játékszínben. A Vendégjáték bérletet is sokan várják már.

Balla Emőke

A veszprémi Petőfi Színház öt nagyszínházi bemutatót - Anna Karenina című musical-opera, a Noszty fiú esete Tóth Marival című színmű, a Szentivánéji álom című vígjáték, a Csókos asszony című operett és a Figaró házassága című vígjáték -, valamint négy gyermek- és ifjúsági előadást (A kis herceg, Pomádé király új ruhája, Szivárvány szép kapujában, Kalandra fel!) tervez a következő évadban.

A felújított  kamaraszínházban, a Latinovits Zoltán Játékszínben ismét lesznek bérletes előadások. Kéri Kitty állítja színpadra a Jeanne D'Arc (A pacsirta) című színművet, az Utazás az éjszakába című tragédiát Dömölky János rendező. 

Bemutatják a Caligula helytartója című drámát a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház előadásában, a Forrás Színház Arany János Toldijával és a Candide című darabokkal érkezik. A Bárka Színház a Mulatság című komédiával vendégszerepel, de látható lesz A helység kalapácsa és a Légionista, akrobat ej! című Rejtő Jenő-kabaré is, valamint Darvasi László darabja, A titokzatos világválogatott és Ödön Von Horváth Istentelen ifjúság című színműve. A Teleszterion Színház a Babó és Bigyó című színházi játékkal debütál a stúdiószínházban. 

A néhány esztendeje meghirdetett Vendégjáték bérlet is nagy népszerűségnek örvend. Ennek keretében tekinthetik meg a nézők a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház előadásában a Karnebál című komédiát és a Győri Balett Carmen című produkcióját. A komáromi Jókai Színház Tamási Áron Énekes madár című népi játékát hozza Veszprémbe, a soproni Petőfi Színház a Bánk bán című tragédiát, az Új Színház Molnár Ferenc A hattyú című színművét. A nézők többek között Bánsági Ildikó, Takács Katalin, Eperjes Károly, Nagy Gábor, Koncz Gábor, Nemcsák Károly és Benkő Péter játékát élvezhetik.

A Petőfi Színház a játékszínben Éjszurkáló címmel indít éjszakai színházi és pódium-előadásokat hétfő esténként, főként az egyetemista közönség számára.

Olyan színdarabokat láthatnak a nézők, mint Lebovic Ezredik éjszakája, Gogol Egy őrült naplója, Salinger Zabhegyezője, Albee Homokládája, Nagy László Medvezsoltára. Lesznek önálló estek, Póráz nélkül címmel Palásthy Beával, Szamarakkal a paradicsomba címmel Oberfrank Pállal találkozhatnak a nézők. Pilinszky János Tenger című művét Jelenits Péter és Dóczy Péter adja elő, II. János Pál Római triptichon című előadását Terescsik Eszter, Baranyi Péter és Szűcs László, Polcz Alaine Asszony a fronton című művét Takács Katalin és Pálfi Kata, a székely meséket Terescsik Eszter és Szűcs László. 

A pódium-előadások mellett filmvetítés, irodalmi és zenei estek várják a nézőket.

 

Operettutazás Balatonfüreden

A Koffer Színház Operett-utazás című előadását augusztus 20-án este nyolc órakor láthatják a nézők a füredi Anna Grand Hotelben.

A Petőfi Színház új kezdeményezése a Bál a Savoyban, a Csókos asszony és a Mágnás Miska című darabok legnépszerűbb dalaiból ad ízelítőt a közönségnek, keretjátékokkal kiegészítve. 

Vendégelőadással érkezik a soproni, a sepsiszentgyörgyi, a komáromi és a győri színház 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!