Kultúra

2014.01.10. 18:40

Alkotók találkozója

Veszprém – Helyi és környékbeli alkotók, képzőművészek, zenészek jöttek össze péntek este a Hangvillában, ahol első alkalommal rendezte meg Katapult Művészbázis névre keresztelt programját a Vekkord Összművészeti Egyesület.

Szabó Péter Dániel

A civil szervezet azzal a céllal jött létre 2012 őszén, hogy összefogja a Veszprémben és a város környékén élő alkotókat és segítse bemutatkozásukat. Az alapítók is mind alkotók – festőművészek, zenészek, írók és fotográfusok is megtalálhatóak az egyesületben. Tucatnyi sikeres rendezvényt szerveztek már, legújabb kezdeményezésük, a Katapult Művészbázis, amelyet a tervek szerint minden hónapban megrendeznek majd.

A zenei berkekben igen elismert veszprémi gitáros, Nagy Gergely produkciója nyitotta az estét (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A rendhagyó program lényege, hogy bemutatkoznak az egyesület égisze alatt alkotó művészek, ám nemcsak számukra nyitott a színpad, bárki verselhet, zenélhet vagy épp festhet, ha kedve van hozzá. Így volt ez péntek este a Hangvillában is, ahol az előre meghirdetett előadók és zenekarok, azaz Gecs Mónika, Glück Balázs, Elekes „Dé-Zé” Csaba, Nagy Gergő és a Colorado Minimál mellett meglepetésképp a Mozizenekar és a Sántakutya is muzsikált, valamint többen felolvasták verseiket az érdeklődőknek. Közben alkottak és kiállítottak a Vekkord képzőművészei, s bemutatkozott a közönségnek a Veszprémi Civil Kerekasztal is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!