Kultúra

2014.01.22. 11:29

Alkotó légkörű egyetem

A Magyar Akkreditációs Bizottság (MAB) kiválóra értékelte a Pannon Egyetemen folyó munkát. Az akkreditációs oklevelet szerdán adták át az egyetemen.

Tremmer Tamás

A felsőoktatási intézményeknél folyó munkát ötévente ellenőrzi a MAB, a Pannon Egyetem esetében tavaly kerül sor a vizsgálatra, amely megnyugtató eredményt hozott.

- A munkatársaim azt tapasztalták, hogy az egyetemen jó, mondhatni családias légkör van, ami azért örömteli, mert ez az eredményes, minőségi oktatás feltétele, mondta dr. Balázs Ervin MAB elnök, amikor szerdán az ünnepi szenátusi ülés keretében átadta a Pannon Egyetem akkreditációs oklevelét. Hozzátette, úgy érezték, a karok között sincs széthúzás, ami szintén megnyugtató, mert az intézmény ereje az egységében van.

Dr. Balázs Ervin MAB elnök adta át az oklevelet dr. Friedler Ferenc rektornak (Fotó: Penovác Károly)

Alapos munkát végzett az akkreditációs bizottság, fogalmazta meg dr. Friedler Ferenc rektor. Jelezte, ennek örültek, mert szükségük van visszacsatolásra, a vizsgálattal az egyetem erősödött. A PE több felsőoktatási intézménnyel ellentétben más utat jár, s tudniuk kell, jó-e az irány. A MAB igazolta, a veszprémi modell működőképes. Büszkék az elért eredményeikre, de a legnagyobb hiba az lenne, ha most elégedetten hátradőlnének. Ez nem fordulhat elő, fejlesztik tovább az intézményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!