Kultúra

2015.04.13. 16:08

A versek ünnepe Várpalotán

Várpalota – Ady Endre, Nagy László, Radnóti Miklós, Szervác József és Szécsi Margit versei is felcsendültek Pálfy Margit színművész előadói estjén, amelyet a költészet napjához kapcsolódva láthatott a közönség a városi könyvtárban.

Szabó Péter Dániel

A devecseri születésű színésznő évtizedek óta járja az országot színvonalas előadói estjeivel, s hirdeti a versek nagyszerűségét. Várpalotán sem először lépett fel, így nem meglepő, hogy sokan kíváncsiak voltak „Annak, aki szeret” című irodalmi produkciójára az elmúlt hét végén a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

Pálfy Margit nagy átéléssel adta elő a verseket a városi könyvtárban
Fotó: Szabó Péter Dániel

A hatalmas átéléssel előadott, különleges zenei betétekkel tarkított előadás során nem csak a bevezetőben említett közismert, nagynevű költők legszebb versei hangzottak el, hanem a nagyközönség számára talán kevéssé ismert, ám kiváló poéták költeményei is, amelyek új értelmet kaptak Pálfy Margit tolmácsolásában.

Az előadó egyik kedvence, Szécsi Margit több versét is elszavalta, Nagy László felesége ugyanis bevallottan nagy hatással volt a színésznőre. Nem véletlen, hogy több önálló estet is szentelt a múltban költészetének. Jó volt hallani Szervác Józseftől a „Jogom a szó”, illetve a „Csak engedelmet” című verseket, ahogy Buda Ferenc „Lennék kisgyermek”, Bella István „Invokáció” vagy épp Csoóri Sándor „Menekülés a magányból” című költeményét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!