Kultúra

2014.11.25. 18:15

Andrea Weaver új kötetét mutatta be

A napokban mutatták be Andrea Weaver Calumnia című kötetét. Az előadással egybekötött kötetbemutató otthonos hangulatát adta, hogy egy Cserhát lakótelepi lakásban gyűltek össze az érdeklődők.

Tudósné Ódor Eszter

Takács Andrea első könyve kiadójának tanácsára változtatta nevét Andrea Weaver-re. Kötetei a benső erő megtalálásának, világunk háttérben mozgó eseményeinek, az okok és okozatok összefüggéseinek pszichológiai, filozófiai, antropológiai és spirituális megközelítésében íródtak – olvasható életrajzában.

Lélekmentő tudatosság – A szavak elsöprő ereje címmel egy előadás keretében beszélt új kötetéről. A Calumnia latin szó, amely magyarul rágalmat jelent, de ezzel a címmel valószínűleg soha nem olvasnák el az emberek, hiszen ahogy Andrea fogalmazott, az ego nem szeret önmagával szembesülni, ezért kizárja az olyan dolgokat, amelyek kedvezőtlen színben tüntethetik fel. – Mindenki szeretne jó ember lenni, de sokszor elfelejtjük a negatív tulajdonságainkat, pedig azok is hozzánk tartoznak – hangzott el az előadáson, amelynek elsődleges témája a szavak ereje volt.

Takács Andrea: Az emberek nem becsülik egymásban a különbözőséget (Fotó: Tudósné Ódor Eszter)

– Az életünkben felelősséget kell vállalni gondolatért, szóért, tettért. Méltatlan, hogy mennyire tudunk ártani egymásnak. Manapság nem arra gondolunk, hogy hogyan tudjuk egymást segíteni, hanem hogy hogy tudunk ártani – véli az írónő. Az emberek nem becsülik egymásban a különbözőséget – folytatta. A jin és jang különleges kapcsolatáról beszélt; melynek egyik fele fehér, de ott van benne az a kis fekete pont, ahogy a fekete részben a kis fehér pont. Tehát minden rosszban ott van a jó és fordítva. A kettő közötti összemosódás pedig a fejlődés.

Kérdésünkre, miszerint kiknek javasolná kötetét, elmondta; hogy elsősorban azoknak ajánlja, akik úgy gondolják, hogy a verseny kifizetődőbb, mint az együttműködés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!