Kultúra

2015.03.31. 11:48

A szakmai zsűri mellett a közönség is a legjobbnak látta Kovács Gergőt

Várpalota – Kovács Gergő, a várpalotai Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola diákja nyerte a XII. Kárpát-medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Versenyt. A zsűri mellett a közönség is a legjobbnak ítélte előadását.

Szabó Péter Dániel

A komoly hagyományokkal rendelkező balladamondó versenyt kétévente rendezik meg Nagykőrösön. Összesen 137 nebuló jelent meg, Magyarország jelenlegi határain túlról, a magyarlakta Vajdaságból és Erdélyből is érkeztek versenyzők.

– A felhívás szerint három kötelezően előírt balladából lehetett választani. A walesi bárdok, A hamis tanú és V. László, emellett pedig meg kellett adni két szabadon választott ballada címét is. Gergő a Híd-avatással és a Tetemre hívással készült – mondja Hargitai Rita, a Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola pedagógusa, Gergő felkészítő tanára.

Az elődöntőben Gergőnek A walesi bárdokat kellett elmondania a zsűri előtt, majd a fináléban a Híd-avatást szavalta el.

Élete eddig legnagyobb sikerének tartja a nagykőrösi első helyet Kovács Gergő várpalotai diák. Fotó: Szabó Péter Dániel

– A döntő alatt a nézők között szavazólapokat osztottak szét, mivel Nagykőrösön hagyományosan a közönségdíjat is kiosztják. Először ennek az eredményét tudtuk meg a helyszínen, már az is hatalmas elismerés volt, hogy a jelenlévők szerint Gergő teljesített a legjobban – mondja Hargitai Rita.

Kovács Gergő, aki szerint eddigi életének legnagyobb sikere a Nagykőrösön szerzett első hely. – Nagy köszönet illeti a felkészítő tanáromat, Hargitai Ritát, illetve a nagynénémet, Kucseráné Kovács Szilviát, aki szintén rengeteget segített a felkészülésben. Ami a terveimet illeti, színészi pályára készülök. Első körben a színművészeti egyetemre jelentkezem, de vonz a drámapedagógusi hivatás is – mondja a drámatagozatos diák, aki önállóan készül, csak amikor már nagyjából összeállt benne a vers, akkor kéri ki tanára és nagynénje véleményét.

– Gergőnek nagyon jó adottságai vannak a színészi pályához. Érces, szépen zengő hang, hibátlan kiejtés. Intelligens, művelt, a művészetek iránt érdeklődő fiatalember, aki szabadidejében sokat olvas, emellett pedig éli a mai fiatalok életét, tehát nem afféle bezárkózó könyvmoly, – dicséri tanítványát Hargitai Rita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!