Kultúra

2017.04.17. 16:30

A költészetet ünnepelték Balatonfűzfőn

Balatonfűzfő - A költészet napján szervezték meg a városi szavalóverseny döntőjét, a résztvevőket öt kategóriában díjazták.

Marton Attila

A hagyományos megmérettetést idén már kilencedik alkalommal írták ki, az eseménynek a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár adott otthont. A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is öt kategóriában indulhattak a szavalók. A versenyre közel nyolcvanan jelentkeztek, mindenki egy szabadon választott verset mondott el a március végén rendezett elődöntőben, ahonnan a zsűri döntése alapján a legjobbak kerültek be a költészet napján rendezett döntőbe.

Simon Rebeka Dorina is szépen szerepelt a verseny döntőjében Fotó: Balogh Ákos

Az óvodások között Késmárki Zsófia, a kisiskolásoknál Erdősi Janka, a felsősöknél Kovács Levente végzett az első helyen. Középiskolás kategóriában Kántor Olivér, a felnőtteknél pedig Szalay Gáborné szavalt a legszebben a zsűri döntése szerint. A grémiumban Pintér Istvánné nyugdíjas óvodapedagógus, Béres Istvánné, a helyi újság főszerkesztője, Kiss Irén, a balatonfűzfői könyvtár vezetője kapott helyet, a zsűri elnöke Gróf Tibor, a művelődési központ igazgatója volt.

A színvonalas verseny végén minden résztvevő emléklapot és ajándékot kapott, a helyezettek pedig könyvjutalmat vehettek át Erdősi Gábor alpolgármestertől és Gróf Tibor igazgatótól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!