Kultúra

2017.01.26. 16:30

Egy gyönyörű történet

Pápa-Vármező - Tévéjátékot kezdenek el forgatni a hétvégén Erdélyben a Pápa Városi Televízió munkatársainak közreműködésével. Sánta Ferenc Téli virágzás című novellájából Ozsda Erika dramaturg és az alkotás rendezője, Bozsogi János írt forgatókönyvet.

A Pápa Városi Televízió, a Forrás Film és a Soproni Petőfi Színház együttműködésének köszönhetően szerepelhetnek ismét kamera előtt a leghűségesebb város teátrumának színészei közül többen. Az elmúlt években a Csonka délibáb és a Képtelen történet című alkotásban játszhattak. Utóbbi Helyi Érték Díjat nyert 2015-ben a Helyi Televíziók Országos Egyesületének találkozóján.

Ekkor a zsűri a legjobb egész estés filmnek járó díjat a Pápa Városi Televíziónak adta át. Hámori András ötlete alapján Németh Ervin és Németh Anna írta meg a forgatókönyvet.

Mike László, a Téli virágzás operatőre (balra) és Bozsogi János forgatókönyvíró, rendező
Fotó: Soproni Petőfi Színház

Pataki András, a Téli virágzás producere, a Soproni Petőfi Színház igazgatója elmondta: Sánta Ferenc gyönyörű története a szegénységről és a bánatról szól, egy kis székely faluban, valamint a környező erdőben játszódik a múlt század 30-as éveinek végén.

Az előkészítő munkát a hét végén kezdik el az erdélyi Vármező környékén, a Nyárád patak mentén, de forgatnak majd más magyarországi helyszíneken is, például a Bakonyban. Májusig szeretnék felvenni a jeleneteket, és várhatóan nyáron a közmédia a műsorára tűzi a tévéjátékot.

Az operatőr Mike László, a vágó Varga András, a zeneszerző Jávorka Ádám.

A Pápa Városi Televízió a Médiatanács Huszárik Zoltán pályázatának támogatásával készítheti ötödik közös alkotását a Forrás Filmmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!