Kultúra

2015.10.29. 19:25

Fellélegző kiállítás

Balatonfüred - Letagadhatatlanul női kéz nyomait viselik azok az alkotások, melyeket csütörtök este mutattak be az Óvárosi Művészkávéházban.

Kekk Sára

Zsolnai Tímea neve sokaknak ismerősen csenghet, hiszen nemcsak keramikusként és fényképészként, hanem művészetterapeutaként és alkotóművészként is országszerte több helyszínen is találkozhattunk már vele. A veszprémi művész most egy új, mondhatni, felélénkült tárlatot hozott a balatonfüredi Óvárosi Művészkávéházba, amelyből árad az alkotás, a művészet szeretete. A kiállítást Rózsa Éva, a Tihanyi Németh László Művelődési Ház igazgatója nyitotta meg, és, mint beszédében elmondta, a tavalyi évhez képest teljesen megváltozott Tímea tárlatának hangulata és üzenete is.

– A most kiállított alkotások letagadhatatlanul női kéz munkái, annyira aprólékosak, színesek és egyszerűen érzelmekkel teliek, amilyet csak egy nő alkothat – mondta Rózsa Éva. Ahogy az igazgatónő fogalmazott, Zsolnai Tímea eddigi művészete mindenki számára példaértékű lehet, hiszen Tímea képes volt saját lelki válságából is felemelkedni az alkotás erejével. Műveiben láthatóan egyre több figyelmet fordít a természet szépségeire, előző tárlataihoz képest sokkal színesebb, élettelibb és vidámabb témájú képeket készít, már-már olyan érzése van az embernek az alkotásokat nézve, mintha a művész a legfájdalmasabb szakaszon túllépve fellélegezne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!