Kultúra

2015.01.14. 17:17

Képzőművészek a zongoráért

Veszprém - Aki most befizet a zongorára, egy műalkotással is gyarapodik.

Kutasi Zsófia

Fogalmazott Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója a Zongora Veszprémnek, képzőművészek a zongoráért című kiállítás megnyitóján a Hangvillában. A tárlaton harminc alkotó harmincnégy műve látható, melyek február 14-én a megyebálon várhatóan gazdára találnak. A minimális kikiáltási árral az aukció árbevételével az adományok összértéke átlépi a tízmillió forintot. Az igazgató kiemelte, a vizuális művészet ezzel is hozzájárul ahhoz, hogy Veszprémnek legyen egy világszínvonalú zongorája. A szalonszerű változatos kiállításon, tematikus zongorához is kapcsolódó témák, figurális és elvont, műfajilag is változatos művek láthatóak.

A vizuális művészet hozzájárul ahhoz, hogy Veszprémnek legyen egy világszínvonalú zongorája – hangzott el a kiállítás megnyitón. Fotó: Penovác Károly

Kováts Péter a Mendelssohn Kamarazenekar vezetője, a Veszprémi Hangversenyteremért Közhasznú Alapítvány nevében is megköszönte a felajánlást, amely mint mondta rendkívül nagyvonalú és szép gesztus a képzőművészek részéről.

Neubauer Sándorné a Veszprémi Turisztikai Egyesület elnöke szintén köszöntötte az egybegyűlteket elmondta példaértékű az összegfogás, melyhez eddig több, mint nyolcmillió forint adomány érkezett.

A művekre licitálni a megyebálon lehet majd. Az árak az alkotások mellett, valamint a Zongorát Veszprémnek honlapon tekinthetőek meg. A kiállítás február 10-ig látogatható.

A kiállítás megnyitóján Debreczeny Zoltán, festőművész és kiállító Zongoradal című szerzeménye is felcsendült a Mozizenekar előadásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!