Kultúra

2015.01.13. 16:50

A Balfácán igazi siker

Veszprém - A Pannon Várszínház 2014 januárja óta a Hangvillában tartja előadásait. Széles műfaji skálán mozgó nívós produkciókat élvezhet a közönség Balatonfüreden, Sümegen, Alsóörsön, Ajkán és Balatonfűzfőn vagy más dunántúli helyszíneken, sőt Budapesten is.

Hegyi Ilona

Tavaly ősszel Francis Veber Balfácánt vacsorára vígjátékával meglepetést szereztek a közönségnek, a darabot Vándorfi László rendezte. Tíz év után régi kollégájuk, Bakai László alakította Francois Pignon-t. Az régi-új arc nagy hatással volt a kollégákra, az egész társulat életébe színfoltot hozott. Bakai László fergeteges alakítást nyújtott, szavaival, minden egyes mozdulatával csodákra képes, lenyűgözte játékával a közönséget. Egész testével hitelesen alakította a „balfácánt".

A darab az újgazdagok életvitelét mutatta be félreértések sorozatával. Gúny tárgyává teszik a darabban Pignont. Az újgazdagok nagy mulatságot látnak abban, ha valakit megalázhatnak, gúny tárgyává tehetnek és „balfácánná" nyilváníthatnak.

Nem szabad megfeledkezni Kovács Ágnes Magdolna, Koscsisák András, Papp Lívia, Kiss.T. István, Molnár Ervin, Keresztesi László és Szelle Dávid lenyűgöző játékáról sem. A közönség felállva, tapsviharral köszönte meg a társulat játékát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!